Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Over the Rainbow i 1939

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Mon, August 12, 2019 20:44:27

På torsdag er det 80 år siden, at et biografpublikum i Grauman’s Chinese Theatre i Hollywood overværede premieren på det, der skulle blive en ægte filmklassiker, ”Troldmanden fra Oz”. Få minutter inde i filmen blev de også introduceret for sangen ”Over the Rainbow”, der skulle blive mindst lige så populær og ikonisk som filmen. Det var ellers snublende tæt på, at ”Over the Rainbow” ikke havde fået lov til at komme med i filmen, for den blev klippet ud, efter spidserne i filmselskabet MGM havde gennemset en tidlig udgave af ”Troldmanden fra Oz”. De syntes, at balladen trak tempoet ud af filmen helt fra starten, og at den ikke passede til en lille pige på en gård. Men et par af filmens hovedansvarlige satte hælene og truede med at forlade projektet, hvis ”Over the Rainbow” forsvandt. De fik heldigvis deres vilje – og den unge hovedrolleindehaver Judy Garland fik en signatursang, der fulgte hende resten af livet.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.