Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Cliff Richards levende dukke fylder 60 år

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, July 30, 2019 20:09:19

Den 31. juli er en helt særlig dato i Cliff Richards kalender, for netop den dag for 60 år siden landede han for første gang på toppen af den engelske hitliste. Den unge sanger havde allerede haft succes med især debutsinglen ”Move It” året forinden, og han fik en lille rolle i filmen ”Serious Charge”. I filmen sidder den 19-årige stjerne iført læderjakke ved et bord på en bar, mens andre unge danser omkring ham, og som man kan se på Youtube, var filmversionen af ”Living Doll” en hurtig roll’n’roll-sang. Da Cliff Richard skrev under på filmkontrakten, var han ikke opmærksom på, at han forpligtede sig på at udgive en single med en af sangene fra filmen, men han havde bestemt ikke lyst til at indspille ”Living Doll” og lægge navn til den på en plade. Cliff Richard og hans musikere syntes, at stilen i sangen ikke var ægte rock’n’roll som den amerikanske lyd, de havde slået sig op på, men som et kompromis fik de til lov til at gøre, hvad de ville med ”Living Doll”, hvis blot de ville indspille den som en del af filmens markedsføring. De nåede frem til, at hvis de pillede den falske rock’n’roll-stil ud af sangen ved at sætte tempoet ned og give den en smule country-stemning, fungerede ”Living Doll” pludselig meget bedre for dem. Resultatet blev et gigantisk hit, hvilket blev slået fast den 31. juli 1959.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.