Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Den Gale Pose hylder afdød ven

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, July 30, 2019 20:07:38

De forbindes mest med slutningen af 1990’erne og årene omkring årtusindskiftet, men rapgruppen Den Gale Pose er tilbage igen og har brudt stilheden med en stribe sommerkoncerter og ikke mindst en ny single, ”Indtil vi ses igen (Rasmus B Tribute)”. Titlen henviser til produceren Rasmus Berg, som var med i gruppen helt fra starten, men som døde pludseligt sidste år, mens planerne om en genforening af Den Gale Pose var ved at tage form.

I de tidlige år havde de succes med at producere musik for store hiphop-stjerner i USA under navnet Madness 4 Real, men da de i 1996 vendte hjem til Danmark for at udgive deres egen musik, blev det under navnet Den Gale Pose. Det lidt mærkværdige navn rummer en fordanskning af ordet ”posse”, der kan oversættes til ”slæng”, og på et af deres første numre lyder en del af teksten ”Pump den gale funk”, som ligeledes er en dansk udgave af udtrykket ”Pump the mad funk” (at spille vild funkmusik højt). Som Den Gale Pose satte Jesper ”Jokeren” Dahl, Rasmus Berg og Nicholas Kvaran nye standarder for dansk rap med hits som ”Spændt op til lir”, ”Definitionen af en stodder” og ”Den dræbende joke”.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.