Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Hakuna matata er de klogeste ord...

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Mon, July 22, 2019 22:17:20

Det er 25 år siden, den originale tegnefilm tog verden med storm, og siden da er der kommet filmfortsættelser, musical og spinoff-serier af ”Løvernes konge”. I sidste uge tog Disney-fænomenet endnu et vigtigt skridt, da der var biografpremiere på en film med ”rigtige” dyr udsat for computeranimation. Historien er dog grundlæggende den samme som i den oprindelige film, og alle Elton John og Tim Rices populære sange fra 1994 er også blevet frisket op, blandt andre ”Can You Feel the Love Tonight”, ”The Circle of Life” og den altid muntre ”Hakuna Matata”. På en tidligere DVD-udgivelse fortæller holdet bag filmen, at de under en safaritur i Kenya under arbejdet med ”Løvernes konge” lærte udtrykket hakuna matata af en lokal turguide. På det afrikanske sprog swahili betyder hakuna matata ”ingen bekymringer”, og den livsindstilling passede godt til surikaten Timon og vortesvinet Pumba, der ser lysere på tilværelsen i den ellers dramatiske filmfortælling. Både ”Hakuna Matata” og ”Circle of Life” var blandt de fem sange, der året efter var nomineret til en Oscar for bedste originale filmsang, men det blev en tredje sang fra ”Løvernes konge”, der løb med prisen det år: ”Can You Feel the Love Tonight”.

”Løvernes konge” åbnede nye døre for Elton John, som i årene derefter var involveret i flere film- og musicalprojekter, men at han overhovedet skulle ombord på den store Disney-produktion var ikke selvskrevet. Tekstforfatteren Tim Rice havde i første omgang udset sig Abba-komponisterne Benny Andersson og Bjørn Ulvaeus som sine foretrukne samarbejdspartnere til ”Løvernes konge”, men de var på det tidspunkt optaget af arbejdet med deres egen musical ”Kristina från Duvemåla” og som alternativ ville Tim Rice spørge Elton John. En stjerne af Elton Johns kaliber havde aldrig tidligere været involveret i en tegnefilm, og i Disney-koncernen regnede man derfor ikke med, at han ville sige ja, men Elton John tog imod invitationen. Det gjorde han også, da arbejdet med den nye indspilning af ”Løvernes konge” gik i gang, og derfor kan man på soundtracket ikke alene høre nye versioner af de gamle filmsange, men også helt nye numre med blandt andre Elton John og Beyonce.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.