Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Bossanovaens gudfar er død

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Mon, July 08, 2019 22:18:27

Det var ikke bare en stor musiker, men nærmest en genre-fadder, der gik bort i weekenden, da brasilianske João Gilberto døde i en alder af 88 år. Gilberto var fra 1950’erne en af de primære kræfter bag den særlige brasilianske blanding af samba og jazz, som kom til at gå under betegnelsen bossanova. Gilberto gjorde også genrens bedst kendte sang, ”The Girl From Ipanema”, verdenskendt, men det var hans gode ven Antonio Carlos Jobim, der skrev sangen sammen med tekstforfatteren Vinícius de Moraes. På en bar i Rio de Janeiro betragtede de ofte den 17-årige Helo Pinheiro gå forbi, og hendes udstråling inspirerede Jobim og Moraes til ”Garota de Ipanema”, som sangen hedder i den originale portugisiske version.

”The Girl From Ipanema” blev et stort hit, da João Gilberto og Stan Getz indspillede den i 1963 med Gilbertos hustru Astrud Gilberto som sangerinde, og interessen for sangen kom til at ændre hele området omkring Ipanema-stranden, blandt andet på grund af turistinteressen for Ipanema i kølvandet på bossanova-succesen. Selv gaden, hvor de to sangskrivere sad og beundrede den unge skønhed, er i dag omdøbt til Rua Vinícius de Moraes.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.