Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Sebastian (og Knud) fylder 70 år

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, September 10, 2019 20:07:49

Han fylder godt nok først rundt sidst på året, men fejringen af musikeren Sebastian er allerede i fuld gang og har også kurs mod Nordjylland. Sebastian bliver 70 år den 19. december, og gennem næsten 50 år har han sat masser af markante aftryk i dansk musik. Kunstnernavnet Sebastian har hængt ved lige så længe, selvom det slet ikke var hans egen opfindelse. Knud Christensen, som han egentlig hedder, deltog for nogle år siden i TV 2-programmet ”Toppen af poppen”, og her fortalte han, hvordan han blev til Sebastian. I hans helt unge dage, hvor han sang på engelsk, havde et udenlandsk pladeselskab vist interesse for at udgive hans musik, men de mente ikke, at man i andre lande ville kunne udtale navnet Knud, så de gav ham en liste over mulige kunstnernavne. Knud Christensen selv troede dog ikke på, at projektet ville blive til noget, så han fik aldrig peget på sit foretrukne navn.

- En dag bliver jeg ringet op inde fra radioen, og da jeg kommer ind, bliver programværten ved med at kalde mig Sebastian, og pludselig ser jeg et singlecover med et billede på, og så står der "Sebastian" på coveret, og så var jeg jo fanget, men tænkte, det varer vel bare et øjeblik, så kan jeg hedde Knud igen, fortalte Sebastian i ”Toppen af poppen”.

Navnet blev hængende, og derfor er det heller ikke Knud, men Sebastian, der fejres ved hyldestkoncerter i den kommende tid. Danmarks Underholdningsorkester og en stribe solister fortolker sange af Sebastian, som også selv er på scenen, og på lørdag kan fødselsdagsshowet opleves i Musikkens Hus i Aalborg.  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2122