Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Da Oasis væltede verden

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, August 27, 2019 20:30:03

Et af de største aftryk i rockhistorien blev sat for 25 år siden, da engelske Oasis udgav deres debutalbum. Brødrene Liam og Noel Gallagher var hovedfigurer i et band, der fra starten havde heddet The Rain, men længe før det store gennembrud fandt de det navn, der blev et af de helt store i britpop-bølgen op gennem 1990’erne. Idéen til navnet Oasis kom fra blandt andet en plakat fra kultur- og fritidscentret Swindon Oasis Leisure Centre og fra tøjbutikken Oasis i Manchester, men forsanger Liam Gallagher afslørede mange år senere i musikbladet NME, at han syntes, ”det var et lortenavn”. Han mente dog også, at hans efterfølgende band Beady Eye og langt de fleste andre bands har dårlige navne, men det forhindrede ikke Oasis i at gøre et uudsletteligt indtryk på en hel generation.

I månederne forinden havde singlerne ”Supersonic”, ”Shakermaker” og ikke mindst ”Live Forever” skabt stor interesse for det nye band, og da debutalbummet ”Definitely Maybe” udkom den 29. august 1994, strøg direkte ind på førstepladsen af den britiske albumhitliste. I årene efter fulgte store hits som ”Wonderwall”, ”Don’t Look Back In Anger” og ”Some Might Say” samt masser af kontroverser mellem de temperamentsfulde Gallagher-brødre, som derfor ikke har optrådt sammen siden 2009.

  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2117