Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Kalenderdebat for beatlesologer

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Mon, August 19, 2019 19:29:22

Hvornår var sidste gang, The Beatles var i studiet? Det er et spørgsmål, som rockhistoriens skriftkloge kan diskutere til evig tid, for alt efter temperament er der flere forskellige datoer, der kan tælle som den sidste studiedag for alle tiders største band. Nogle opfatter Paul McCartney, George Harrison og Ringo Stars færdiggørelse af John Lennons sange ”Free As a Bird” og ”Real Love” i midten af 1990’erne som de sidste studiedage for The Beatles, selvom Lennon naturligvis kun var til stede på bånd. En anden dato handler om albummet ”Let It Be”, der blev indspillet som det næstsidste og udgivet som det sidste studiealbum, men der var nogle sidste justeringer i 1970 inden udgivelsen, som for nogle fans tæller som slutdatoen for bandet – men heller ikke her var alle fire i samme lokale på én gang. Derfor er der en tredje ”trosretning”, der holder på, at de sidste rigtige Beatles-dage var i august 1969, altså for 50 år siden, og til denne linje hører også en dejligt klar symbolik i og med, at det var i forbindelse med indspilningen af nummeret med den sigende titel ”The End”.

The Beatles arbejdede gennem over flere uger med ”The End”, som skulle være den afsluttende del af et medley på albummet ”Abbey Road”. Fra starten varede ”The End” blot 1 minut og 20 sekunder, men med tilføjelserne af Ringo Stars eneste trommesolo i Beatles-årene samt de øvrige tre medlemmers tredobbelte guitarsolo udviklede nummeret sig hen over sommeren 1969. Den 18. august blev de allersidste optagelser lavet, og fortællingen om The Fab Four kunne rundes af med de ord, Paul McCartney skrev med William Shakespeare i tankerne, eftersom han gerne ville skabe en fin kuplet, det vil sige to verslinjer med rim og pointe, ligesom den store digter var en mester i: ”And in the end the love you take – is equal to the love you make”. The End.  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2114