Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Spørgsmål: Very welcome hjem

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, July 02, 2019 22:02:29

Hej Tor

Jeg så for nylig, at du ledte en læser på vej med en gammel vise, og da vi nok opererer i samme ”aldersklasse” med mit spørgsmål, prøver jeg også lykken: Der findes en gammel dansk sang om en mand, der kommer hjem til Danmark og vil købe det meste af København. Måske hedder den noget med ”Very well” (men det er ikke ligetil at søge på ”Very well”). Ved du, hvad det er jeg tænker på?

Mvh Erik

Hej Erik

Det må helt bestemt være historien om Peter Svendsen fra Istedgade, der vender hjem fra USA som mr. Swanson. Sangen hedder nemlig ”Very, very welcome hjem, Mr. Swanson”. Der findes flere indspilninger af ”Very, very welcome hjem, Mr. Swanson”, men så vidt jeg kan se, er den oprindelige fra 1939 med skuespilleren Ole Monty – i hvert fald den oprindelige danske udgave. For egentlig er det en oversættelse af en svensk sang med Lasse Dahlquist, der også skrevet melodien til ”Very, very welcome hem, Mr. Swanson”

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2098