Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Let the good vibes get a lot stronger

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, July 02, 2019 22:01:13

Det er 40 år siden, musikerne John Guldberg og Tim Stahl fandt sammen og dannede bandet Laid Back, og jubilæet fejrer de i år med et nyt album og en stribe sommerkoncerter. En af dem finder sted onsdag eftermiddag på åbningsdagen for årets Nibe Festival, hvor må forventes at diske op med numre som ”Bakerman”, ”White Horse” og ”High Society Girl”, og uanset hvordan vejret bliver, vil publikum formentlig også kræve at høre deres største hit, ”Sunshine Reggae”.

Idéen til den lidt eksotiske sommersang opstod, da John Guldberg og hans kone var på bryllupsrejse på Sankt Thomas i De Vestindiske Øer, hvor der var karneval og optog med steeldrums og dans, som pludselig blev afløst af fællessang – og det skifte og den samlede livsglæde satte idéerne i gang hos Guldberg. Hjemme i Danmark blev en ny melodi nærmest jammet frem af de to musikere på en solrig lørdag i 1981, og teksten blev sat sammen af blandt andet klistermærker og postkort, der hang på musikernes toilet: ”Gimme gimme”. ”Good vibes”, ”Take it easy” og så videre. De to musikere måtte ud og låne en steeldrum, og da legetøjsharmonikaen i introen kun havde fire toner, måtte de også have fat i en rigtig harmonika, da resten af nummeret skulle indspilles. Men Guldberg og Stahl stod for det meste på egen hånd, og det havde sine fordele, at pladeselskabet ikke blandede sig:
- Selskabet koncentrerede sig bl.a. om ’High Society Girl’, så den blev totalt ødelagt med masser af firserkrom og hitklang. Ingen troede rigtig på ’Sunshine Reggae’, så vores oprindelige indspilning blev bevaret. Derfor fik den sin tidløse charme. Når vi har lavet vores bedste ting, er det, når vi har været mest ubevidste og mindst spekulative, fortalte John Guldberg for ti år siden til bladet Koda/DK.

Ud over Laid Back kan man på årets Nibe Festival opleve navne som Westlife, Mø, L.O.C., The Minds of 99 og Benal.  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2097