Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Spørgsmål: Sangen om Limfjordstunnellen

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, June 04, 2019 07:52:52

Hej Tor

Jeg har lige en en lille svær opgave til dig. I 1969 skrev min kusine Gerda Madsen, Vildmosen, en melodi som Vendsyssel Tidendes redakstionssekretær Bruno Hansen skrev tekst til. Den blev vinder i en konkurrence som blev udskrevet i forbindelse med Limfjordstunnellens indvielse. Den blev sunget af Bjørn Tideman. Jeg havde forventet at den var blevet fremført i Lokaltv eller i Nordjyllands radio i forbindelse med den netop afholdte 50 års jubilæum. Men nej. Så har jeg været på nettet for at lede efter den, men uden resultat. Det er som om den er sunket i jorden. Jeg er interesseret i såvel plade som eventuelle noder. Kan du hjælpe?

Venlig hilsen
Helge Wittrup, fhv. erhvervschef i Sæby

Hej Helge

Den er svær at opdrive, men helt sunket i jorden er den heldigvis ikke. Sangen hed "I Danmarks ny tunnel" og var rigtigt nok skrevet af Gerda Madsen og Bruno Hansen - men selveste Volmer-Sørensen står faktisk også optegnet som værende blandt ophavsmændene. På B-siden af Bjørn Tidmand-singlen, der blev udgivet dengang i 1969, fandtes "Ned under jorden", der blev nr. 2 i tunnelsang-konkurrencen. Den gamle single købes brugt på nettet, f.eks. her eller her, eller den kan bestilles hjem til dit lokale bibliotek. God tur under Limfjorden!

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2088