Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Rock-relikvie fra David Gilmour til salg

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, February 12, 2019 21:35:26

Nogle guitarister får med årene en særlig plads i rockhistorien, men det er ikke så tit, at en af deres guitarer opnår selvstændig legendestatus. Det er dog tilfældet med en af David Gilmours guitarer, der blandt Pink Floyd-fans og guitarkendere går under navnet The Black Strat. Gilmour anskaffede sig den sorte Fender Stratocaster allerede i 1970, og den fulgte ham i mange år og har således spillet en vigtig rolle i tilblivelsen af plader som ”The Dark Side of the Moon”, ”Wish You Were Here” og ”The Wall”. Blandt andet blev den vidt berømmede guitarsolo på ”The Wall”-nummeret ”Comfortably Numb” indspillet med den sorte Stratocaster-guitar. På et tidspunkt gav David Gilmour guitaren fra sig og lod den udstille på en Hard Rock Café i Texas, men da Pink Floyd i 2005 gjorde klar til at optræde ved en af de store Live 8-indsamlingskoncerter, sendte han undervejs i øvedagene bud efter The Black Strat.

Derfor gik der et sus gennem guitaristkredse, da det forleden blev offentliggjort, at David Gilmour sætter sin sorte Stratocaster – og ca. 120 andre guitarer – på salg på en velgørenhedsauktion i juni. The Black Strat forventes at gå til et sted mellem 100.000 og 150.000 dollars (650.000-985.000 kroner).  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2046