Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Børne-tv for flere generationer

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Mon, January 21, 2019 23:03:53

Om få dage kan et sejlivet fænomen i dansk tv fejre 30 års jubilæum, og værten er stadig den samme som i den første udsendelse i 1989. Jakob Stegelmann fik idéen til et magasinprogram for børn om film, computerspil og tegneserier, og DR sagde heldigvis ja. Stegelmann selv havde bare forestillet sig at være vært på de første udgaver af ”Troldspejlet”, indtil der blev fundet en mere permanent løsning, men 30 år senere personificerer han fortsat børn og barnlige sjæles begejstring for spil og eventyrlige universer. I mange, mange år var kendingsmelodien også den samme, og selvom musikken stammer fra en film, forbinder mange herhjemme den nok nærmere med ”Troldspejlet”.

Komponisten Jerry Goldsmith skrev ”Troldspejlet”-kendingsmelodien til ”Gremlins”-filmene i 1980’erne, og ”The Gremlins Rag”, som den hedder, var oprindeligt i ragtime-stil. Goldsmith præsenterede nemlig sit musikforslag på klaver, så filmholdet måtte selv forsøge at forestille sig, hvilken retning det på én gang muntre og ildevarslende tema kunne bevæge sig i. Datidens synthesizere og en stribe lydeffekter tog over, og så kunne både ”Gremlins” og Jakob Stegelmann se det brugbare i det instrumentale værk.  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2039