Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Den mørke side af Månen

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, January 08, 2019 21:53:05

I sidste uge kom titlen på et af rockhistoriens mest kendte LP’er op at vende masser af gange – men af en årsag, der i sig selv ikke havde noget som helst med musik at gøre. Natten til torsdag dansk tid landede den kinesiske rumsonde Chang'e-4 som det første menneskeskabte objekt nogensinde på Månens bagside. Bagsiden kaldes ofte ”den mørke side af Månen” på trods af, at den sådan set får lige som meget lys som forsiden, men her fra Jorden ser vi aldrig bagsiden.

Det har gennem tiden ført til masser af kreative bud på, hvad den mørke side af Månen mon gemmer på, og i begyndelsen af 1970’erne tog bandet Pink Floyd også udtrykket til sig. I 1972 begyndte de at arbejde på en plade med titlen ”Dark Side of the Moon”, som godt nok var ment som en metafor for mentale problemer, men undervejs blev arbejdstitlen ændret til ”Eclipse”, fordi bandet Medicine Head udsendte en LP med præcis samme titel. Da det viste sig, at Medicine Head-albummet blev lidt af et flop, vendte Pink Floyd-medlemmerne tilbage til deres oprindelige plan og udgav i 1973 ”Dark Side of the Moon” med det ikoniske omslag med en lysstråle, der brydes i et prisme.  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2033