Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

It’s fun to stay at the…

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, January 01, 2019 20:59:30

Hvis man nogensinde har stået på et dansegulv til tonerne af discohittet ”Y.M.C.A.”, er der er vis sandsynlighed for, at man også har flagret rundt med armene for at danne de fire bogstaver i luften. Denne let genkendelige dans fejrer i denne uge sin 40 års-fødselsdag, men det var faktisk ikke gruppen Village People, der selv lancerede bogstav-koreografien.

”Y.M.C.A.” blev udgivet i efteråret 1978 og var derfor allerede et pænt hit, da de fem udklædte fyre i Village People den 6. januar 1979 gik på amerikansk tv i det populære musikprogram ”American Bandstand”. Fyrene klappede og dansede på scenen, som de havde gjort i musikvideoen til ”Y.M.C.A.”, men det festlige publikum kastede sig ud i at forme bogstaverne Y, M, C og A under hvert omkvæd. Om det var en impulsiv idé, der spredte sig hurtigt, eller om tv-holdet havde instrueret publikum på forhånd, fortaber sig i historiens tåger, men da tv-værten Dick Clark i et lille interview efter deres optræden spurgte, om Village People måske kunne indarbejde koreografien i deres eget sceneshow, svarede forsanger Victor Willis: ”Det tror jeg, vi er nødt til at gøre”.  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2031