Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Pølsehorn på hitlisten

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, December 25, 2018 22:37:07

At indtage førstepladsen på den engelske singlehitliste er ikke kun et udtryk for, at man har skabt en meget populær sang – det er også en måde at skrive sig ind i popmusikkens historiebøger. For præcis 40 år siden var det en julesang, der indtog førstepladsen på listen i form af ”Mary’s Boy Child” med Boney M, og det var endda ikke første gang, denne sang fejrede jul på toppen af hitlisten, for den originale version med Harry Belafonte var nr. 1 i julen 1957. Historien om ”Mary’s Boy Child” tog sin begyndelse, da komponisten Jester Hairston skrev en sang til en vens fødselsdagsfest, og selvom teksten aldrig kom videre ud til resten af verden, så overlevede selve melodien. Da han blev bedt om at levere en julesang til et kor i Los Angeles, genbrugte han nemlig melodien og tilføjede blot teksten om Jesu fødsel. Den unge Harry Belafonte hørte korets fremførelse af ”Mary’s Boy Child”, og resten er historie.

Dette års indehaver af den prestigefyldte førsteplads på den engelske hitliste får næppe en lige så stærk placering i musikhistorien, men opmærksomhed har den i hvert fald fået. Det er den meget populære blogger LadBaby, der har indspillet 80’er-hittet ”We Built This City” med en omskrevet tekst, der handler om … pølsehorn! I den originale version lyder omkvædet ”We built this city on rock’n’roll”, og det er blevet til ”We built this city on sausage rolls”. En formildende omstændighed omkring den fjollede førsteplads er, at indtægterne fra sangen går til den velgørende organisation The Trussel Trust, der bekæmper fattigdom og sult i Storbritannien.  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2029