Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Nirvana uden strøm for 25 år siden

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Mon, December 10, 2018 21:27:54

For 25 år siden kunne tv-kanalen MTV’s seere opleve noget, som senere kom til at stå som en af de store begivenheder i rockhistorien. Den 16. december 1993 blev bandet Nirvanas akustiske koncert sendt for første gang som en del af MTV’s populære Unplugged-serie. Mange kunstnere brugte Unplugged-udsendelserne til primært at spille akustiske versioner af deres største hits, men Nirvana valgte blandt andet mindre kendte sange og coverversioner af forholdsvis ukendte numre. Også scenen tog sig anderledes ud, fordi forsanger Kurt Cobain bad om orientalske liljer, men da MTV-producer Alex Coletti fremviste planerne for sceneudsmykningen, var Cobain ikke tilfreds. Han ville have flere liljer og tændte stearinlys. ”Som ved en begravelse?”, spurgte Coletti. ”Præcis, som ved en begravelse”, svarede Cobain.

Resultatet blev vellykket og bevægende, men alle detaljer kom til at stå i et andet lys, da Kurt Cobain fire måneder senere tog sit eget liv. Koncerten fra slutningen af 1993 blev udsendt på CD i slutningen af 1994 og gav nyt liv til de akustiske fortolkninger af sange som "Where Did You Sleep Last Night?", "About a Girl" og "All Apologies".  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2023