Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Spørgsmål: Caspers harme fald

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, April 15, 2019 21:47:25

Hej Tor

Det er ikke fordi jeg skal bruge den til noget, men det generer mig altid, når der er noget jeg næsten kan huske, og så alligevel ikke kan få det på plads i hovedet. Så nu beder jeg om din hjælp. Kan du huske, at Casper Christensen udgav en plade/single som en del af noget ungdoms-tv (jeg er ret sikker på, at vi er tilbage før Tandbørsten, Mandrillen osv.)? Hvad hed den?

Mvh. Sune

Hej Sune

Ja, den kan jeg godt huske, og jeg kunne ligefrem se single-omslaget for mit indre øje, da jeg læste dit spørgsmål. Jeg har dog noget sværere ved at huske, hvordan nummeret lød, og det er ikke lykkedes mig at finde den på Youtube eller lignende. ”Det harme fald”, som den hed, blev udgivet i 1992 og var en udløber af Casper Christensens ugentlige medvirken i ungdomsprogrammet ”Transit”, hvor han blandt andet tog imod seeropkald på Den Harme Linje og havde en fast gimmick med at falde omkuld i specielle omgivelser (det er i hvert fald sådan jeg husker det). Jeg håber, det har givet en smule ro i sindet.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2069

Spørgsmål: Sportslørdags tema

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, April 09, 2019 21:55:52

Hej Tor

Jeg ved ikke om du er gammel nok, men vi er nogle, der altid fulgte med i Sportslørdag og så engelsk fodbold (1980érne). Der var en fed kendingsmelodi, jeg gerne vil finde igen. Ved du hvad den hed?

Mvh. Lennart

Hej Lennart

Jo, jeg har skam også været med på holdet, der trofast tændte for ”Sportslørdag”, dengang Tommy Troelsen, Svend Gehrs og Claus Borre var kongerne af dansk sports-tv. Der var forskellige kendingsmelodier gennem årene, men det er mit indtryk, at mange regner "Reach Out" med George Duke som ”den rigtige” kendingsmelodi. I perioder er der også brugt introsange som blandt andet Mezzofortes "Garden Party", Earth Wind & Fires "In The Stone", Phil Collins’ "Something Happened On the Way to Heaven" og George Dukes "Overture". Så kan du selv gå på jagt efter den, du betragter som det mest rigtige stykke ”Sportslørdag”-musik.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2067

Spørgsmål: Dyd og moral

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, April 02, 2019 22:20:22

Hej Tor

Ved du hvor jeg kan finde modet til sangen Dyd og moral

Vh Anita

Hej Anita

Jeg har været vidt omkring, men lige nu hælder jeg mod at give dig det ærgerlige svar, at der ikke er udgivet noder til "Dyd og moral". Sangen med Marguerite Viby som Frøken Dyd og Bodil Steen som Fru Moral stammer fra teatret Det Ny Scalas opsætning af "Orfeus i Underverdenen" i 1955 med danske tekster af Ewald Epe. Så kunne man selvfølgelig søge mod noderne til Jacques Offenbachs gamle operette "Orfeus i Underverdenen" ("Orphée aux enfers"), men den danske forestilling i 1955 var på nogle områder en så fri fortolkning, at det ikke for alvor giver mening, desværre.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2065

Fotoforslag: Italiensk-lydende engelsk til koreansk bil

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, March 25, 2019 21:48:53

Hej!

I et reklameindslag for det koreanske bilfabrikat Hyundai spilles/synges en melodi der er blevet en ørehænger for mig. Jeg synes, at ordene lyder italienske og melodien italiensk folkemusik??? Hverken ord eller melodi er i alt fald ikke af koreansk afstamning. Kan du hjælpe?

Med venlig hilsen

Svend Erik Brink, Aalborg

Hej Svend Erik

Jeg går ud fra, at du tænker på reklamefilmen for Hyundai Tucson, og jeg forstår godt de italienske associationer. Men sangen er nu på engelsk og hedder "Lucky Lucky Lucky Me". Den er fra 1950 og er med Evelyn Knight and The Ray Charles Singers - og her skal det for en god ordens skyld nævnes, at The Ray Charles Singers var en vokalgruppe, der ikke havde noget med den senere så berømte soulsanger Ray Charles at gøre.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2063

Spørgsmål: Steen med det ekstra ben

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, March 18, 2019 22:13:53

Hej Tor

Du kender jo nok "Steen med det ekstra ben". Jeg kom til at tænke på at den vist ikke er på dansk, men engelsk rigtigt. Hvad hedder den?

Chresten

Hej Chresten

Per Juul udgav "Steen med det ekstra ben" i 1971, og når du spørger til den engelske version, er det den australske komiker og musiker Rolf Harris' "Jake the Peg". Men faktisk havde Rolf Harris selv lånt idéen fra den hollandske komiker Frank Roosen og hans sang "(Ik ben) van der Steen".

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2061

Spørgsmål: Anita, you're lovely

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, March 12, 2019 22:46:15

Hej Tor

Nu skal det handle om mig! Min farfar sang nogle gange ”Anita, I love you”, da jeg var mindre, og jeg er ret sikker på, det er ”en rigtig sang”. Men jeg kan ikke finde frem til den, og min farfar er her ikke længere desværre. Så nu forhører jeg mig hos dig.

Kh Anita

Hej Anita

Det hele løser sig, hvis du ændrer en lille smule i teksten og i stedet synger ”Anita, you’re lovely”. For så kan du finde frem til Fats Waller-sangen ”Anita” fra 1930’erne – skrevet til hans kone af samme navn. Og hvis ikke din farfar kendte ”Anita” med Fats Waller, kendte han måske danske Leo Mathiesens version fra 1941.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2058

Spørgsmål: Den smukke Sweet Child

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, March 04, 2019 21:49:18

Hej Tor

Jeg er begyndt at høre Weekend Avisens podcast, der hedder ”Ingen elsker Lone Frank”. Ret interessant i det hele taget, men der er også en anden ting jeg har bidt mærke i. I afsnit to bruger de en meget smuk og stille indspilning af Sweet child of mine (ikke Guns n Roses, ikke Sheryl Crow). Kan du opklare hvem det er?

Kh Veronica

Hej Veronica

Jeg forstår godt, at denne version af ”Sweet Child O’ Mine” har fanget din opmærksomhed, for den er smuk og mærkværdigt dragende. Den er med den blot 18-årige englænder Jasmine Thompson, der som 10-årig begyndte at lægge sange på Youtube. Siden da er hendes flotte coverversioner blevet brugt i blandt andet film og reklamer – og i dette tilfælde i en podcast om kærlighed.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2055

Spørgsmål: The Chain i X Factor

BrevkassePosted by Tor Bagger Sun, February 24, 2019 23:30:15

Hej Tor

Så du X Factor fredag? Den sammensatte gruppe med tre unge mennesker (som ikke gik videre) sang tre-stemmigt en ret fed sang, som jeg ikke tror jeg kendte. Vil gerne høre den originale for at se, om det er noget for mig. Hvem var det?

Mvh. Louise

Hej Louise

Hvis ikke du kender originalen, er det bare med at komme i gang! Den stammer nemlig fra en af rockhistoriens mest roste plader, så der er en del at komme efter, hvis du har fået smag for det. Nummeret hedder ”The Chain” og stammer fra LP’en ”Rumours”, som Fleetwood Mac udsendte i 1977, og som også indeholder sange som ”Go Your Own Way”, ”Don’t Stop” og ”Songbird”.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2052
Next »