Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Spørgsmål:

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, August 19, 2019 19:38:31

Hej Tor

Jeg håber du kan hjælpe mig, det drejer sig om min datter der havde hørt en melodi i radioen, men kan ikke huske hvad program det var. Hun mener det var Kim Larsen der sang, men hørte ikke tittel på melodien, han sang mange gange i teksten “ung for evigt” men det hedder den ikke. Jeg har ledt på de nye sange med Kim Larsen, der er udkommet i år men kan ikke finde den. Kan det være en anden min datter forveksler Kim Larsen med en lignende stemme. Håber du kan hjælpe mig.

Mvh Jens Chr Jensen, Svenstrup.

Hej Jens - og datter

Jeg kan selvfølgelig ikke med sikkerhed vide, hvad din datter har hørt, men jeg har et godt bud: For tre år siden udgav rockbandet Volbeat nummeret "For evigt", som stadig er meget populært, og her er det Johan Olsen fra gruppen Magtens Korridorer, der synger omkvædet med de mange gentagelser af "For evigt, måske for evigt". Netop Johan Olsen kan i nogle sammenhænge lyde lidt som Kim Larsen, så for mig at se er der nogle brikker, der passer ganske godt sammen her.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2115

Spørgsmål: De Nattergale og kontantautomaten

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, August 12, 2019 20:50:34

Hej Tor

Jeg kan huske (noget af) et nummer med De Nattergale, men jeg kan ikke finde det nogen steder. Jeg tror det begynder med ”Kender du det”, og så handler det om at skulle hæve penge i en kontantautomat, som ikke virker (jeg kan se, der findes en sang med Carsten Knudsen fra De Nattergale, der hedder ”Kender du det”, men det er ikke den!) Den MÅ kunne opdrives!

Hilsen Torben

Hej Torben

Det er årtier siden, jeg sidst har hørt og set den, men jeg kan godt huske nummeret, som er mere show end egentlig sang. ”Hva’ tænker de da o i æ Folketing”, som den også kaldes, er nemlig et nummer, Uffe Rørbæk spiller på et ikke-eksisterende trommesæt, hvor hver tekstlinje lyder som tromme- eller bækkenslag. Det findes ikke på nogen af De Nattergales plader, men har været med i et show og en tv-optræden.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2113

Spørgsmål: Hvad handler "Joanna" om?

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, August 06, 2019 20:12:36

Kære Musikbrevkasse!

Kim Larsens Joanna-sang er fantastisk og jeg nyder at synge og høre den. Mine børn er også vilde med den og jeg synger den ofte for den yngste som godnatsang. Men så blev jeg lidt nysgerrig på om Kim havde en dybere mening med teksten ud over at det er en glad sang om at tage ud at opleve noget.

Dbh Nicolai

Kære Nicolai

Jeg har endnu til gode at se et interview eller lignende, hvor Kim Larsen selv direkte har forklaret meningen med eller sine intentioner bag "Joanna", så mit svar falde i kategorien "Fortolkninger og kvalificeret gætværk". Som teksten fortæller, handler det om at længes efter det sted, hvor man kan drømme, udvikle sig og være sig selv - og et sted, "hvor man ikke bare skal passe sig selv". Men med til historien hører også, at sangen er skrevet og indspillet i 1973, hvor Kim Larsen og de andre medlemmer af Gasolin' stadig havde deres gang i de besatte bygninger på Christianshavn i København. Det var blot få år efter, at de unge slumstormere, som de blev kaldt, havde været nødt til at forlade Sofiegården, som var den mest kendte af de besatte bygninger i årene omkring ungdomsoprøret. Det er svært ikke at læse denne kamp for fristeder med et særligt sammenhold ind i "Joanna"-længslen efter at komme til "et sted, hvor man ikke bare skal passe sig selv".

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2109

Spørgsmål: 10 år senere

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, July 30, 2019 20:11:01

Hej Tor

Har du set DR 3 serien ”10 år senere” om bøsseparret, der kæmper med krise i forholdet. Ret sjovt og rammende (også for heteromand som mig). I starten af det sidste afsnit er der en sang, som lyder helt fantastisk. Hvad/hvem er det?

Mvh. Jonathan

Hej Jonathan

”10 år senere” kan også få min anbefaling med på vejen, og det samme kan sangvalget gennem alle seks afsnit. Sidste episode begynder med en scene fra hovedpersonernes tidlige forelskelse i 2008 til tonerne af en sang, som dog er fra 2003. Det drejer sig om ”I Don’t Know What It Is” med sangeren Rufus Wainwright.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2108

Spørgsmål: Girlie Girlie

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, July 22, 2019 22:16:03

Hej Tor

Vi skal nok tilbage til omkring 1980-1985 for den sang jeg prøver at finde. Kvindelig sanger, reggae, og ”Curly curly” i omkrævet. Kan ikke finde den nogen steder.

Mvh. Simon

Hej Simon

Du er tæt på. Jeg er nemlig ret sikker på, at du leder efter Sophia Georges hit fra 1985, ”Girlie Girlie”. Hendes jamaicanske dialekt gør det let at høre ”Girlie Girlie” som ”Curly Curly”. Omkvædet lyder ”Young man, you too girlie girlie, you just a flash it round the worldie” og handler om at have lidt for meget kvindetække. Og en lille detalje: Hvis du følger med i amerikansk football, er du måske stødt på New England Patriots-spilleren Patrick Chung, som faktisk er søn af sangerinden bag ”Girlie Girlie”.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2104

Spørgsmål: Langebro på Aalborg Stadion

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, July 16, 2019 22:41:28
Hej Tor Det er flere år siden jeg sidst har været inde og se AaB spille, men kom til at tænke på det forleden. Jeg hørte "Langebro” med Gasolin og først der gik det op for mig at det nummer, der altid blev spillet (måske stadig?) når holdet kom på banen minder utrolig meget om "Langebro". Bare i en slags technoversion. Tager jeg helt fejl? Mvh Thomas Hej Thomas Nej, den er skam god nok. Sagen er den, at de begge er baseret på folkesangen "Geordie", der kan spores helt tilbage til det 17. århundrede. Den findes på flere forskellige sprog, og i 1962 indspillede sangerinden Joan Baez den engelsksprogede, som i øvrigt begynder med ordene "As I walked out over London bridge one misty morning early" - ikke fjernt fra Gasolins "Da jeg gik ud over Langebro en tidlig mandag morgen". Dance-versionen af "Geordie", som har været fast inventar ved AaB's hjemmekampe, er fra 2004 og med den italienske DJ Gabry Ponte. Med venlig hilsen Tor Bagger

  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2102

Spørgsmål: Sommerferiebussen

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, July 08, 2019 22:20:40

Hej Tor

Det gamle radioprogram ”Sommerferiebussen” havde en kendingsmelodi med en sjov trumpetmelodi, som jeg er kommet til at tænke på i denne tid. Kender du den?

Mvh. Elin

Hej Elin

Det var Los Mejicos-udgaven af ”Magic Trumpet”, der blev brugt i ”Sommerferiebussen” i mange år. Du kan på Youtube genhøre nummeret, som i øvrigt findes i mange versioner, nogle steder med titlen ”Happy Trumpeter”.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2101

Spørgsmål: Very welcome hjem

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, July 02, 2019 22:02:29

Hej Tor

Jeg så for nylig, at du ledte en læser på vej med en gammel vise, og da vi nok opererer i samme ”aldersklasse” med mit spørgsmål, prøver jeg også lykken: Der findes en gammel dansk sang om en mand, der kommer hjem til Danmark og vil købe det meste af København. Måske hedder den noget med ”Very well” (men det er ikke ligetil at søge på ”Very well”). Ved du, hvad det er jeg tænker på?

Mvh Erik

Hej Erik

Det må helt bestemt være historien om Peter Svendsen fra Istedgade, der vender hjem fra USA som mr. Swanson. Sangen hedder nemlig ”Very, very welcome hjem, Mr. Swanson”. Der findes flere indspilninger af ”Very, very welcome hjem, Mr. Swanson”, men så vidt jeg kan se, er den oprindelige fra 1939 med skuespilleren Ole Monty – i hvert fald den oprindelige danske udgave. For egentlig er det en oversættelse af en svensk sang med Lasse Dahlquist, der også skrevet melodien til ”Very, very welcome hem, Mr. Swanson”

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2098
Next »