Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Spørgsmål: Jobindex-musik

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, February 18, 2019 20:19:43

Godmorgen Tor
I reklamerne i øjeblikket kører en for JOBINDEX der musikmæssigt starter med en superfed tromme-sekvens for efter omkring 15 sekunder at blive suppleret af andre instrumenter ....for så at fade ud. Hvad hedder det nummer/stykke musik og kan du give mig et link?

Med venlig hilsen
Erik

Hej Erik

Jeg genkendte ikke reklamemusikken, men for en sikkerheds skyld har jeg været i kontakt med Jobindex' marketingafdeling. De fortæller, at denne stump musik er lavet specifikt til reklamebrug, og derfor findes der ikke et fuldt nummer, du kan høre. Desværre.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2050

Spørgsmål: I Danmark er jeg født

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, February 12, 2019 21:36:20

Hej Tor

På Tv2News sender de nogen gange en “reklame” for det, der hedder Danmarks Panelet. Musikken er ”I Danmark er jeg født”, men den lyder nu ikke som den jeg sang til morgensang i min skoletid. Er det en ”rigtig sang” eller noget fra programmet?

Knud Erik

Hej Knud

H. C. Andersens tekst fra 1850 og Poul Schierbecks melodi fra 1926 fik en markant modernisering, da rapperen og sangeren Isam B fortolkede ”I Danmark er jeg født”. Isam B var i forvejen kendt fra gruppen Outlandish, men i 2007 udgav han på egen hånd albummet ”Institution”, som blandt andet indeholdt denne fædrelandssang.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2047

Spørgsmål: Håndboldherrernes nye sang

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, January 29, 2019 21:56:18

Hej Tor

Der er en ny slagsang i dette mesterskab, som er svær at høre fordi der er mange tilskuere - og godt for det. Jeg hører ordene “vi skal gå samme vej”. Det virker til at være en god sang for publikum, sammen med Kim Larsen og de gamle slagsange.

Med venlig hilsen

Inger-Lene Poulsen, Hirtshals

Hej Inger-Lene

Håndbolddrengene nåede i mål og fik medaljer om halsen, og sangen gjaldede også ud af højttalerne under finalen søndag aften. Sangen, der har fulgt det danske landshold gennem VM-slutrunden, er "For evigt" med bandet Volbeat og gæstesangeren Johan Olsen, der normalt optræder med Magtens Korridorer. Det, du har hørt som “vi skal gå samme vej”, er en del af omkvædet: "For evigt, måske for evigt, skal vi sammen, samme vej". Sangen udkom i 2016 på albummet "Seal the Deal & Let’s Boogie", og Volbeat-forsangeren Michael Poulsen sagde dengang, at ”For Evigt er en sang om at huske det gode i livet og fejre det. Ingen ved jo om det varer for evigt”. Det er Poul-Erik Jensen, der som ansvarlig for musikken i hallen i Herning har hentet dette hit ind i håndboldverdenen: "Jeg prøvede den af for et års tid siden for Århus Håndbold, hvor jeg også styrer musikken. Det virker sgu", sagde han til BT forleden. Og det må man sige, at han har ret i.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2042

Spørgsmål: Svenskere og firsere

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, January 21, 2019 23:05:30

Hej Tor

Dengang der blev brugt en del tid på sjov med at mixe to sange sammen (på P3 kaldte de det bastard-pop) var der en ret fed blanding af en svensk sang og et kendt nummer fra firserne. Siger det dig noget som helst?

Thomas

Hej Thomas

Manøvren med at lægge to sange lige oven i hinanden kaldes et mashup, og det mashup, du henviser til her, var nok et af de mest berømte herhjemme dengang i starten af 00’erne. Det var en blanding af ”Kärleken väntar” med Kent fra 2002 og ”Fade to Grey” med Visage fra 1980. På den maxisingle, som nogle få DJ’s fik fingre i, gik mixet under navnet ”Fade to Kent”, og det var UPS, der stod bag det – en pseudonym for DJ’en og radioværten Morten Trøst.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2040

Westlife genopstår gennem Ed Sheeran

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, January 14, 2019 22:15:08

En af de store popsucceser fra årene omkring årtusindskiftet er klar til at prøve lykken endnu en gang, og derfor har gruppen Westlife for få dage siden sendt en ny sang på gaden. Bandnavnet har altid klinget lidt sært, og faktisk var det heller ikke planen, at de irske fyre skulle have heddet Westlife. Oprindeligt gik de under navnet I.O.YOU, men efter udskiftninger i besætningen og ny manager skulle der findes et nyt navn. Valget faldt på Westside med henvisning til rødderne på den irske vestkyst, og det var som Westside, de gav koncerter som opvarmningsnavn for blandt andre Backstreet Boys og Boyzone, og gennembruddet lå lige rundt om hjørnet, da de opdagede, at flere andre grupper brugte samme navn. I 1999 blev Westside derfor hurtigt ændret til Westlife, og herefter tog popdrengene verden med storm med sange som ”I Swear It Again”, ”Fool Again” og ”If I Let You Go”.

Sidste år fandt fire af Westlife-medlemmerne sammen igen efter seks års pause, selvom de var i tvivl om, hvorvidt der nu om stunder ville være plads til en gruppe som deres, uden at det bare skulle være som nostalgi-band. Det irske medie Independent citerede forleden Westlife-medlem Nicky Byrne for, at de havde talt om, at det nok ville kræve nye sange i stil med dem, stjernen Ed Sheeran sprøjter ud i disse år. På det tidspunkt vidste de ikke, at Ed Sheeran havde sat sig sammen med deres gamle samarbejdspartner Steve Mac, og undervejs i en sangskrivningsproces havde Ed Sheeran luftet idéen om at lave noget i stil med Westlifes musik.

”Vi anede ikke, at det fandt sted, og vi fandt sammen igen i det skjulte og opsøgte Steve, som spillede et par sange for os, og han fortalte: Det her er faktisk en Ed-sang, som Ed skrev, efter han sagde, han ville skrive en sang i Westlife-stil”, forklarede Nicky Byrne.

Resultatet ”Hello My Love” er nu udgivet som comebacksingle og som et bud på, hvordan I.O.YOU/Westside/Westlife kan lyde i 2019.  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2037

Spørgsmål: X Factor-Cecilie med ukulelen

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, January 08, 2019 21:59:25

Hej Tor

Vi så X Factor herhjemme og blev meget berørt af den unge pige, der fortalte om hvordan morens sygdom/indlæggelser påvirker hende. Så bagefter kom vi til at talte om hvad det egentlig var for en sang, hun sang/spillede. Kan du fortælle det?

Mvh Janni

Hej Janni

Den kun 15-årige Cecilie optrådte i fredagens første afsnit af ”X Factor” med et nummer, der hedder ”Pumped Up Kicks”. Det var den amerikanske gruppe Foster the People, der udgav den i 2011 – men med en noget anden lyd end Cecilie og hendes ukulele foran dommerne.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2035

Spørgsmål: Shubberne og Anders And

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, January 01, 2019 21:04:06

Hej Tor

Jeg forsøger at finde en Shubidua sang som man ikke hører så tit og så vidt jeg kan se, er den ikke på nogen af deres ”almindelige” plader. Den handler om Anders And. Siger det dig noget?

Mvh Sebastian

Hej Sebastian

Når du fremlægger det på den måde, formoder jeg, at du hverken tænker på ”Rap jul” eller ”Adonis And” – som også knapt nok handler om Anders And. Så jeg har en idé om, at det ikke er en Shu-bi-dua-sang, du har i tankerne, men en anden udgivelse, som shubbernes forsanger Michael Bundesen synger på. I 1990 udkom en singleplade med de to numre ”Andemix” og ”Tak for det, Anders And” som en hyldest til Anders And, og jeg forestiller mig, at det er sidstnævnte, du leder efter. Sangen er bygget over ”Sonny Boy”, der oprindeligt er fra 1928, dvs. ældre end Anders And-figuren selv

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2032

Spørgsmål: Den lille sigøjner

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, December 18, 2018 21:45:56

Hej Tor

Min mand søger den sang hvor noget af teksten er: ”den lille sigøjner der står på min vej, den lille sigøjnerdreng ham elsker jeg”. Har på en plade med Peter Sørensen og Susse World et kort stykke af denne sang. Nu har jeg søgt på nettet og hver gang kommer sangen ”jeg er sigøjner”. Og det er ikke den vi søger. Kan du hjælpe os, hvad sangen ren faktisk hedder og hvor den kommer fra og hvem der har indspillet den og gerne på dansk. Vi har fundet på nettet med Vicco Torriani fra 1953 der hedder den Du Schwarzer Zigeuner, den må da findes på dansk.

Med venlig hilsen Ole og Elisabeth Jensen


Kære Elisabeth og Ole

Selvfølgelig findes den på dansk - særligt når I husker den på dansk. Melodien er skrevet af den bøhmiske/tjekkiske komponist Karel Vacek, og den originale "Du schwarzer Zigeuner" stammer fra 1931, men allerede i 1933 fandtes "Den lille Zigøjner" i node- og tekstform herhjemme. Den ældste danske indspilning, jeg umiddelbart har kunnet finde, er Gustav Winklers fra 1952 (nu stavet "Den lille sigøjner"), men også bl.a. Katy Bødtger og Syngepigen Tove har indspillet den. Jeg har ikke kunnet finde Gustav Wincklers indspilning på Youtube eller lignende, men hvis I har adgang til en online-musiktjeneste som Spotify eller Apple Music, skulle den være til at opstøve på en af de mange Winckler-opsamlinger, der findes.

Den danske tekst kan I i øvrigt finde her.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2027
Next »