Musikbrevkassen

Musikbrevkassen

Brevkasse og musiknyheder

Musikbrevkassen.dk er et utraditionelt musiksite. Læs nyhedshistorier om kendte sange - Få besvaret dine musikspørgsmål i brevkassen.

Spørgsmål: The land of love

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, May 21, 2019 22:14:58

Hej Tor

Jeg leder efter en sang som jeg hørte i 60'erne (eller måske 70'erne). Jeg har ledt alle vegne, så nu er du mit sidste håb. Omkvædet lyder: ”take me to the land of love”. Teksten: “Bus come up and I don't have a pence, But my little girl is waiting there. Driver can you help me, pleace can you help me, take me to the land of love, take me to the land of love” (forkortet, red.).

Venlig hilsen

Inge Lise

Hej Inge Lise

Der er et vist forventningspres i at være det sidste håb, men jeg kan heldigvis godt hjælpe dig. Sangen, der passer til det meste af den tekst, du husker, hedder "Land of Love". Det var den svenske gruppe Slam Creepers, der i 1969 udgav "Land of Love" som en af deres sidste singler, inden bandet gik i opløsning, og frontmanden Björn Skifs fortsatte karrieren på en egen hånd og med stor succes. Du kan genhøre "Land of Love" på Youtube.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2084

Aladdins tæppe flyver igen

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, May 21, 2019 22:11:31
Justeringer af lyd- og billedkvalitet og specialudgivelser af de gamle film på video og DVD er ikke længere nok, når Disney-koncernen skal pudse arvesølvet. Nu bliver udvalgte tegnefilm indspillet med rigtige skuespillere, som man for nylig har set det med både ”Skønheden og Udyret” og ”Dumbo”, og i denne uge er der premiere på den såkaldte live action-udgave af ”Aladdin”.

Der er ændret lidt i det oprindelige manuskript, men historien og figurerne er i stor stil de samme som i 1992, og det gamle soundtrack er også blevet taget under behandling. Blandt andet er det Oscar-vindende kærlighedstema ”A Whole New World”, som på dansk hed ”Et helt nyt liv”, blevet genindspillet. I 1992 blev sangen et stort hit med Peabo Bryson og Regina Belle, og nu er den blevet indspillet i en – naturligvis – mere moderne version med Zayn, kendt fra blandt andet One Direction, og det nye stjerneskud Zhavia Ward. Den nye version af ”Aladdin” er i de danske biografer fra på torsdag.

  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2083

Det er Knud, som er død

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, May 21, 2019 22:10:05
I denne uge udkommer en dansk roman, som hedder det samme som en sang, som hedder det samme som et gammelt digt. Da polarforskeren Knud Rasmussen døde i 1933, skrev en af datidens store forfattere og lyrikere, Tom Kristensen, et digt, der blev bragt i Politiken. ”Det er Knud, som er død” kom for eftertiden til at stå som et vigtigt mindeord over Knud Rasmussen og som et af Tom Kristensens mest kendte digte. Knapt 80 år senere modtog den unge musiker Niels Brandt et postkort, hvorpå en ven havde skrevet digtet, og postkortet satte gang i tankerne:
- Så stod det bare der og gloede på mig nede i øvelokalet, og så kom musikken helt af sig selv. Der kom bare musik ud af de ord, fortalte Niels Brandt i forbindelse med Spot Festival for nogle år siden.

Rockversionen af det gamle digt blev gennembrudshittet for hans band The Minds of 99 i 2012, og nu får ”Det er Knud, som er død” endnu en plads i dansk kulturliv. Forfatteren Robert Zola Christensen udgiver nemlig på fredag sin nye roman med præcis samme titel. Bogen er ifølge forlaget ”en kommentar til tidens kønsdebat og en historie om rigtige mænd af en vis alder og deres problemer med at holde sammen på det hele”.

  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2082

Spørgsmål: Svigermor og det kolde bord

BrevkassePosted by Tor Bagger Tue, May 14, 2019 20:16:32

Hej Tor

Der var en gang en sang om ”svigermor”, som jeg husker fra min barndom ved radiohøjtaleren. Altså en hyldest til svigermor vel og mærke. Hvem var det egentlig dengang?

Kh Charlotte

Hej Charlotte

Det var Jørgen Winckler, som i 1960 sang ”Svigermor” om kvinden, han forgudede, blandt andet fordi ”der er alt på hendes kolde bord”. Hvis man læser på omslaget til pladen, er sangen skrevet af Walther Lance og Jack Berry, men disse to navne var reelt pseudonymer for Jørgen Winckler selv og hans noget mere berømte bror Gustav Winckler.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2081

Anne, Sanne og Lis er tilbage

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, May 14, 2019 20:15:28

Det er en af de genforeninger, man kun har kunnet drømme om, også fordi muligheden tidligere er blevet afvist, særligt af Anne Linnet. Men nu er den god nok: Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen er atter sammen på scenen, ganske som dengang de var frontfigurer i Anne Linnet Band først i 1980’erne. Efter et par år med massiv succes og hits som ”Måne, sol og stjerner” og ”Det er ikke det, du siger” begyndte der at opstå flere og flere uenigheder i bandet, og de tre sangerinder havde sideløbende andre aktiviteter. Sanne Salomonsen var en del af Sneakers, Lis Sørensen havde sit samarbejde med Sebastian, og Anne Linnet havde brug for plads til sine mange egne idéer uden for Anne Linnet Bands mange diskussioner. Det lignede en opløsning af bandet, og ifølge bogen ”Anne, Sanne og Lis” sagde Anne Linnet til P3 sidst i 1982:
- Vi må se, hvad der sker. Vi har aftalt at mødes til næste år til foråret for at tales ved.

Det møde blev først holdt ca. 35 år senere, men nu er Anne, Sanne og Lis atter sammen, og deres fælles turné bliver indledt torsdag aften i Gigantium i Aalborg.  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2080

Første Eurovision på dansk i 22 år

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Tue, May 14, 2019 20:14:16

Tirsdag bliver årets internationale Melodi Grand Prix indledt med den første semifinale i Tel Aviv, og torsdag skal Danmark forsøge at kvalificere sig til lørdagens finale med Leonora, der synger det danske bidrag ”Love Is Forever”. Leonora bliver faktisk den første, der synger på dansk i Eurovision-konkurrencen siden 1997. Godt nok var der dansksprogede vindere af Melodi Grand Prix frem til 2005, men de blev alle oversat til engelsk, da de skulle med i den internationale finale, så ikke siden Kølig Kajs rap ”Stemmen i mit liv” i 1997 har der været dansk på scenen. I Leonoras tilfælde er det dog også begrænset til fire linjer sidst i sangen, hvor hun mellem passager på engelsk, tysk og fransk blandt andet synger ”Kærlighed er håb, alle kan forstå, kærlighed er samme sprog”.

  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2079

Spørgsmål: Your Song - på dansk

BrevkassePosted by Tor Bagger Mon, May 06, 2019 21:55:59

Hej Tor

Jeg har set teasere for den Elton John film, som kommer i biografen senere i år, og har fået ”Your song” på hjernen. Men jeg går også og nynner den på dansk: ”Og du kan fortælle alle, det her er din sang”. Har prøvet at søge på den linje uden held, så nu bliver jeg i tvivl, om det bare er mig selv, der har ”oversat” den oppe i hovedet engang.

Mvh Erling

Hej Erling

Nej, den er skam god nok: Der findes en dansk version af Elton Johns ”Your Song”. Det var Bamse, der fordanskede den i 1977 på en soloplade, han udgav ved siden af aktiviteterne med Bamses Venner. Både sangen og LP’en fra dengang hedder hedder enkelt ”Din sang”.

Med venlig hilsen

Tor Bagger  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2078

30 år efter Vi maler byen rød

MusiknyhederPosted by Tor Bagger Mon, May 06, 2019 20:32:39

I næste uge er det atter tid til Det Internationale Melodi Grand Prix – eller Eurovision Song Contest, og danske Leonora skal i første omgang gennem semifinalen torsdag aften med ”Love Is Forever”. Kigger man i historiebøgerne, er der noget at leve op til, for her i maj er det præcis 30 år siden, Birthe Kjær hentede en tredjeplads, selvom forventningerne til ”Vi maler byen rød” på forhånd var meget begrænsede. Bookmakerne havde placeret Birthe Kjær på en 18. plads ud af 23 deltagere, men sammen med sine ”korpiger” Keld Heick, Søren Bundgaard og Henrik Krogsgaard høstede hun stemmer fra hele kontinentet. Birthe Kjær fortalte for fem år siden Ugebladet Søndag om den meget spændende pointafgivning.
- På et tidspunkt bliver jeg faktisk også helt forskrækket og tænker: Bare vi ikke vinder! En andenplads vil være fint her. For jeg syntes ikke, jeg havde noget klar. Jeg havde ikke en manager eller nogen andre omkring mig, der kunne hjælpe mig med at håndtere en international sejr.

Resultatet blev en tredjeplads på en aften i 1989, som Birthe Kjær i interviewet beskrev som et af de lykkeligste øjeblikke i sit liv. Hvis man ser på bookmakernes profetier i år, sniger Danmark sig akkurat videre til finalen, hvor der til gengæld er udsigt til en bundplacering – ligesom det skulle have været for 30 år siden…  • Comments(0)//www.musikbrevkassen.dk/#post2077
Next »